Naša káva

Káva Trieste pochádza z plantáží Strednej a Južnej Ameriky, ako i zo Strednej Afriky. Praží sa v Taliansku spôsobom, ktorý jej dodáva výraznú chuť a v ústach vyvoláva pocit zamatu. Naša káva zostáva sladká a horká zároveň, zažijete s ňou doslova koncert pocitov a chutí.

Príbeh našej kávyLogo caffé Trieste

Všetko sa to začalo ako rodinný biznis v talianskom meste Trieste v roku 1950, keď sa Girolamo Martin – otec a zakladateľ Caffé Trieste  – začal venovať miešaniu kávy s cieľom pripraviť Espresso so vznešenou chuťou a vôňou, ktoré by mohol ponúknuť svojim zákazníkom. Úloha to bola náročná, ale snaha sa mu nakoniec vyplatila a recept bol na svete.

Motto Girolama Martina: Deň môže začať jedine po šálke vznešenej kávy...od perfektného výberu zmesi zŕn, špičkovej techniky praženia až po prísnu metódu varenia s dotykom umenia.

Trieste, hlavné mesto kávy

V Trieste nie je káva len raňajším rituálom alebo ďalším chodom po jedle. Káva sa tu nepije rýchlo a nemá len jedno meno. V Trieste potrebujete na objednanie kávy poznať zvláštny jazyk, ktorý odkazuje na históriu a kultúru mesta. Je to tradícia, ktorá siaha až do éry Habsburgovcov, kedy v prístave zakotvili prvé lode naložené zelenou kávou a v meste sa objavili prvé kaviarne.

V súčasnosti prechádza mestom Trieste takmer 30 % zelenej kávy dovážanej do Talianska. Toto ho robí najvýznamnejším prístavom dovozcov kávy v Stredomorí.

V medzinárodnom meradle máme na každých 400 obyvateľov jednu kaviareň. Nikoho však asi neprekvapí, že v Trieste je to jedna kaviareň na každých 300 obyvateľov. Určite aj preto je Trieste často označované ako hlavné mesto kávy. :)